Verkoper via bol.com

Inhoud Eau de Cologne

Informatie over de inhoud van eau de cologne

Voor een eau de cologne of eau de toilette

Geurwinkel.nl is uw uitgebreide online geurwinkel met een uitgebreid assortiment eau de cologne en eau de toilette. Wij bieden uitsluitend 100% originele geuren van vele topmerken. Bij ons vindt u onder ander merken zoals Hugo Boss, Armani en Dolce & Gabbana. Afhankelijk van uw persoonlijkheid maakt u een keuze tussen eau de cologne en eau de toilette.

De samenstelling

Bezichtig onze uitgebreide collectie

De inhoud van eau de cologne verschilt met die van een eau de toilette. Het verschil van de inhoud van een eau de cologne met die van een eau de toilette zit in het geurstof concentraat. De inhoud van een eau de cologne bevat gemiddeld 5% geurstoffen, terwijl een eau de toilette gemiddeld 10% geurstoffen bevat. Hierdoor heeft eau de cologne een lichtere geur dan een eau de toilette. Naast de geurstoffen, bevat eau de cologne over het algemeen citrus oliën voor een lichte, frisse geur. Ook de nieuwere parfums van bevatten een versie hiervan, genaamd ‘eau fraiche”.

Waar kiest u voor?

De inhoud van eau de cologne en/of eau de toilette draagt bij tot het maken van een keuze. Geurstoffen kunnen soms wel irriterend zijn met als gevolg hoofdpijn en moeilijkheden bij het ademhalen of huidproblemen. Mensen die gevoelig zijn voor sterke geuren kiezen dan eerder voor een lichte geur. Een eau de cologne is hierbij raadzamer dan een eau de toilette. De inhoud van een eau de cologne bevat minder geurstoffen en heeft daarom een lichtere geur. Bovendien is een eau de cologne goedkoper vanwege een inhoud met laag geurstof concentraat.